marți, 29 octombrie 2013

Cioburi din noi

Cineva spunea ca Dumnezeu ne-a lasat o bucata de lume pe care sa o reparam.
Ma uit insa in jurul meu si ma intreb daca nu cumva am deteriorat mai tare bucata pe care ar fi trebuit sa o reparam.
Si, din nou ma simt ca un cobai in laboratorul altei lumi, pion al unui experiment a carui ecuatie se schimba constant.
Cumva, candva, nu stiu prin ce imprejurare, stocul cu materiale de reparatii s-a ispravit.
Cumva, orice incercare de a repara, indrepta sau petici, este sortita esecului.
Si totul porneste de la noi. Neputinciosi in a ne repara pe noi insine.
Incercam, abuzam chiar de fraze si pilde motivationale, ne batem pe spate unii pe altii incurajandu-ne ipocrit.

Cum sa pretindem ca incercam sa reparam lumea, cand aruncam de-a valma la gunoi fotografii vechi si prieteni noi, altruism si job-uri dificile, cartile copilariei si obstacolele peste care nu vrem sa trecem, PET-uri, resturi de mancare si oamenii de langa noi?
Alegem calea minimei rezistente motivand lipsa de timp, criza, nevoia acuta de mai mult. Ne conjugam cu a avea cand a fi este atat de la indemana. Un stol de pasari gri si negre zburand in directia unei himere fara a pune nici o secunda la indoiala pricepera si motivatiile conducatorilor de zbor. Un stol zgomotos plangandu-se constant de imperfectiunea lumii pe care o strabate, fara a privi macar o secunda la ce lasa in urma. Atat de preocupati sa ne "integram"incat nu realizam ca lasam in urma cioburi din noi, care de multe ori, nu mai pot fi recuperate.
Nu realizam decat atunci cand, "integrati"gata suntem lasati la o margine de drum pentru ca, intre timp, viziunea leaderilor s-a schimbat si, cumva, integrarea asta nu mai corespunde noii himere.
Abia atunci incercam sa adunam ce a mai ramas din noi, peticindu-ne intr-un fel de Frankenstein al propriei noastre vieti. Abia atunci incercam sa ne adunam resturile de pene colorate si incercam cu disperare sa le lipim peste penajul anost pe care ni l-am insusit.
Si speram ca cineva, sa schimbe din nou ecuatia experimentului si unul dintre noi ajuns de cealalata parte a tablei de sah, sa alunge griul intr-o lumina de culori oprind pentru o secunda macar goana lui "a avea". Iar din seva lui "a fi" sa extragem lutul eurilor regeneratoare.

Niciun comentariu:

Join

Radio Whisper | RadioWhisper.com