sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Cat de fragili suntem...

Pascal spunea ca "Intre noi si cer sau iad nu este decat viata, elementul cel mai fragil din univers."
Auzim de mult ori expresia:" cat de fragili suntem".
Dam din cap aprobator si trecem mai departe.
Mai departe catre mailuri, mesaje pe whatsapp, task-uri, apelui telefonice, daily bussines, politica, barfe, pranzuri, cine, intalniri importante, evenimente, Facebook, conferinte, carti de vizita, clienti, reclame, stiri, sedinte, hartii, dosare, modificari legislative, demonstratii, alegeri, dispute, dezbateri, concurenta, shopping, gadget-uri, persoane "importante", aprobari, decizii, trafic, team-building-uri, analize de piata, opinii, controverse, pay-day, impozite, accize, functii, facturi, furnizori, profesionalism, sinergii, corporate, deadline-uri....
Orice altceva in afara de viata.
Orice altceva in afara de noi.
Si, cumva, atunci cand ne asteptam mai putin, in mijlocul lui "nu am timp", "am avut o zi complicata la birou", "hai ca te sun eu mai tarziu", timpul se opreste si fragil devine brusc extrem de concret maturand tot ceea ce parea a fi o certitudine.
Momentul in care realizezi cat de fragili suntem, cand vantul universului spulbera grauntele de nisip care a crezut o clipa ca este o piesa importanta in anatomia desertului.
Paradoxal, acelasi graunte poate schimba dinamica in momentul in care a inteles lectia fragilitatii.
Cand realizezi cat suntem de fragili incepi sa privesti si sa vezi cerul, sa auzi si sa asculti vantul, sa mirosi si sa gusti clipa.
Incepi sa cauti sensul profund al vietii, sa vezi dincolo de percepte si uniforme, sa cauti adevarul din spatele mastilor, sa intlegi ca fara intuneric nu exista lumina si sa te indrepti catre ea.
Lectia fragilitatii este una dura: greu de acceptat si dureroasa te coboara in intuneric ca sa gasesti lumina si te invata sa pretuiesti tot ceea ce credeai ca ti se cuvine si sa te indoiesti de toate certitudinile de pana atunci.
"Cat de fragili suntem" este o intrebare si o afirmatie in acelasi timp, este un foc care parjoleste tot ceea ce credeai ca stii.
Este drumul tau catre tine prin iadul indoielilor si angoaselor personale de-a lungul unui moment suspendat in timp.
Cat de fragili suntem...


Niciun comentariu:

Join

Radio Whisper | RadioWhisper.com