miercuri, 17 noiembrie 2010

Magia vs restul lumii

Einstein spunea sa ne traim viata ca si cand magia ar exista.
Din pacate realitatea incepe acolo unde se termina magia.
Ne agatam de monotonia si griul cotidian , ne zbatem continuu, suntem "asertivi", "corporatisti",  "responsabili", ne imbatam cu vorbe, incercam sa ne ridicam la "inaltimea" propriei carti de vizita.
Suntem invadati de "deadline-uri", convingeri, pareri, falsh-news, "avantaje" si sold-ul cardului de credit.
Traim ca intr-o furtuna magnetica cautand continuu nordul intr-o agitatie "business".
Suntem nemultumiti de job, nelinistiti de cresterea preturilor, dezamagiti de noi, de lipsa de timp, de politica si economia globala.
Oameni gri intr-o lume cenusie careia ii e frica sa redescopere culoarea aflata la o zbatere de pleoapa distanta.
Ar fi suficient sa ridicam capetele sa deschidem larg ochii si sa regasim in jurul nostru magia.
E langa noi, si in noi.
E vara indiana la sfarsit de noiembrie speriind kitch -ul Mos Craciunilor din supermarket, e painea calda de la cuptorul din coltul strazii alungand gazele de esapament ale camionului ce tocmai a trecut in viteza, e cerul incredibil al dupa amiezii invadand biroul de multinationala.
E bucuria simpla a ciocolatei primita in dar, e aburul cafelei de dimineata si lingurita de zahar brum cu levantica, e  noul episod din Dr. House vazut a doua zi dupa difuzarea oficiala in state si portia dubla de gomboti.
E in seara cu prietenii razand fara motiv, in cosarul vazut intamplator, in vanzatorul de ziare care ti-a oprit ultimul volum din "Basmele romanilor" si in fiecare ceasca de ceai aromat.
Magia iti face zambetul sa infloreasca si iti picura foc in vene, iti da muzica si vise, pasiune si dragoste intr-un combo de culoare inchis in globul de cristal al  eului.
Pragmaticii au scos globurile de cristal in afara legii.
Vrajitorii, insa, privesc atent in ele pictand lumea cu senzatii, emotii si ganduri pentru ca ei stiu ca acolo unde de termina magia incepe realitatea.

Niciun comentariu:

Join

Radio Whisper | RadioWhisper.com